En online notesbog

LibraryThing

oktober 28th, 2008. Kategori: Web2.0

LibraryThing er det 4. skridt af Statsbibliotekets 7 trin projekt mod større web 2.0 viden. 

LibraryThing er en social tjeneste, hvor brugerne kan dele og udveksle oplysninger om bøger. 

På LibraryThing kan bøger tagges, anmeldes og vurderes. Man kan se hvad andre, der har tilføjet samme bøger som dig har læst, anbefalet, og anmeldt. På den måde kan LibraryThing bruges til at finde inspiration til nye bøger at læse.

Derudover findes der på LibraryThing en mængder brugergrupper, hvor brugere med fælles interesser kan mødes og diskutere. Grupperne spænder vidt fra genre-relaterede grupper til f.eks. grupper af brugere, der kender hinanden fra andre sammenhænge.

Feks. har Statsbiblioteket har nu oprettet sin egen gruppe: 7 trin på LibrayThing. Gruppen er stadig temmelig tyndt besat, og vi lnok efterhånden som 7 trin projektet bliver afsluttet gå en stille død i møde. Hvis en sådan gruppe skulle have en overlevelses chancer, skulle man nok have lavet en “Statsbiblioteket – Ansatte og venner” gruppe.

Derudover har Librarything i bedste web 2.0 stil selvfølgelig både wiki’er, blogs, diskusionsfora, wordpress widgets etc

Min endnu lidt tynde LibrayThing konto.

Fakta om LibraryThing

Som gratis bruger af Librarything kan du kun tilføje 200 bøger. Et betalt medlemskab, hvor du kan tilføje et ubegrænset antal bøger koster 6$ for et år og 19$ for et livtidsmedlemskab.

LibraryThing statistik:

  • 32 millioner bøger
  • 520.0000 medlemmer
  • 507.000 anmeldelser
  • 4.500 brugergrupper
  • 1 million indscannede bogforsider

For de programmeringsinteresserede skal det også nævnes at LibrayThing også har en API, så du kan hente data fra LibrayThing til brug i din egen webapplikation.

Læs mere om LibrayThing API.

Skriv en kommentar