En online notesbog

Butik i Second Life. Dagbog over et udviklingsprojekt

april 7th, 2007. Kategori: Second Life

Dag 0 (Lørdag d. 31. marts):

Jeg kontaktes pr. mail af hypnotisør Jacob Strachotta. Han tænker på at etablere sig i SecondLife og har flere spørgsmål. Hvad, hvor og hvordan. Og allervigtigst. Vil jeg hjæpe ham?

Dag 1 (Søndag d. 1. april):

Selvføgelig. Chance for at lære lidt mere og arbejde  seriøst med et udviklingsprojket i Second Life.

Jacb rykker hurtigt og mailer tilbage, at han har lejet butik på øen Wonderful Denmark. Vi mødes hos egendomsmægleren og kigger sammen på butikken og lægger de første spæde planer. Butikken ligger centralt på torvet og mange mennesker kommer forbi. Jacob sender billeder af nogle hypnospiraler. Jeg hiver dem ind i Photoshop, ændrer formattet til jpg , så jeg kan uploade dem til Second Life. Der lægger jeg et par stykker af dem på en cylinder, som jeg presser flad. Tilføjer et script der får dem til at rotere

Senere om aftenen mailer ejendomsmægleren tilbage at rettighederne skulle være i orden.

Igen haster vi i til Second Life, og efter en halvtimes tids nørklen med rettighederne falder det hele på plads, og vi får “overrakt nøglerne”. En halvtime senere har vi ændret teksturen på  vægge, gulv og inventar. Jeg viser Jacob hypnospiralerne og han vælger den mest simple af dem, som vi så får foreløbigt placeret. Som det sidste placerer jeg en besøgstæller og så  lægger vi lige lidt flere planer, inden vi takker af.

Dag 2 (Mandag d. 2. april):

Heldigvis har jeg påskeferie, så jeg er tidligt ved PC’en og hurtigt i Second Life. Vi skal hurtigt have et skilt op, der linker videre til Jacobs hjemmeside. 

Photoshop startes og jeg begynder at eksperimentere. Jacob vil gerne have en brun farve fra en bjælke fra hjemmesiden til at indgå, da det er blevet hans kendetegn. Løsningen bliver et udsnit af hjemmesiden. Der er nogle allerede en række billeder, der fungerer godt, så ingen grund til at genopfinde den dybe tallerken. Desuden vil brugeren kunne genkende hjemmesiden, så den løsning er også fra et brugersynspunkt ganske god. Jeg ændrer dog lidt på skriften for at få den til at stå mere tydeligt.

Da billedet først er uploadet er skiltet hurtigt på plads. Scriptet der skal sende brugeren videre driller dog lidt, men det lykkedes tilsidst. Second Life er nogle gange ustabilt og opfører sig andre gange decideret underligt. Da skiltet er på plads  følger et par udkast til nogle facade skilte. De kommer også op og hænge og som et sidste punkt anbringer jeg  en “hvad sker der her” kasse, der informere besøgende om, hvad vi er i gang med at lave i butikken.

Senere mødes vi butikken og Jacob vælger det ene skilt (heldigvis det bedste 😉 ), som vi så placerer på de to facader af hjønebutikken.

 Dag 3 (Tirsdag d. 3. april):

Kun tid til at arbejde om formiddagen, så jeg var tidligt oppe og ved PC’en. Jeg hev Jacobs hypnose diplomer gennem Photoshop, hastede ind i Second  Life, fik diplomerne oploaded og lavet en maghoniramme rundt om dem.

Bagefter tilbage til Photoshop og lave plakater til den sidste ledige væg. Plakaterne udleverer et notecard med en kort beskrivelse af nogle af de emner man kan finde på Jacobs hjemmeside, så notecardene skulle fungere som teasers eller appetitvækere til at besøge hjemmesiden.

Dag 4 (Onsdag d. 4. april):

Et par timeres arbejde om eftermiddagen, startede med en ressearch på Youtube på de videoer Jacob har uploadet. Jeg valgte de mest interessante, og igen tilbage til Photoshop for at lave videokassetter. 4 forskellige lavede jeg, uploade dem, og smækkede dem på 4 kasser. Så manglede der bare noget flyvende tekst over kasseterne og et link til de rigtige video’er i hver kassette. 

Dag 5 (Torsdag d. 5. april):

Fridag. Kun lidt idéudveksling og lidt kort ressearch i Second Life.

Dag 6 (Fredag d. 6. april):

Brugte først en masse tid på at finde en kage, et ur og en hjerne. Uden succes. Jeg fandt et par kager, men de var for amerikanske og desuden havde jeg ikke fulde rettigheder til dem. Så tilsidst droppede jeg det og byggede istedet selv. Både kagen og uret blev meget bedre, og en hjerne var umulig at opstøve, så her var der ikke noget valg.

Vi fik rettighederne på plads, så Jacob kunne ændre notecardsene efter behov. Og vi fik en ny besøgstæller op at stå, som Jacob havde rettigheder til at se. 114 unikkebesøgende nåede den første på 5 døgn. Overraskende mange faktisk, og Jacob har da også allerede kunne set antallet af unikke besøgende stige på hans hjemmeside.

Sidst på natten var der et pendul på plads, og min rolle i projektet er ved at være færdig. Imponerende så meget der nås på en lille uge.

 Dag 7 (Lørdag d. 7. april):

Morgenmøde i Second Life klarede de sidste løse ender. Jeg sluttede med lidt research på markedsføringsmulighederne i Second Life. Jeg udarbejdede de sidste forslag til Jacob, og lod ham ellers tage sig af resten.

Der er stadig detaljer, der skal finpudses, og det er vigtigt at holde stedet igang, hvis folk skal beholde interessen for projektet, men min rolle, som var at sørge for det overordnede og interaktionen, er færdig for nu.

Og så kom da lige ind og besøg os, ik’…  🙂

http://slurl.com/secondlife/Wonderful%20Denmark/141/109/22

Nilex Paine

 1. One Response to “Butik i Second Life. Dagbog over et udviklingsprojekt”

 2. By Jacob Strachotta on apr 26, 2007

  Hej Niels Aka Nilex

  Jeg faldt lige over din indlæg og vil gerne give en kommentar omkring din måde at gribe det an på som jeg synes var kreativ og systemisk.

  Det gik hurtigt og forløbet var interessant og uden for meget nørderi.

  Du fik hurtigt gennemskuet hvad jeg ønskede og jeg er super tilfreds med “butikken”.

  Jeg har mange flere spændende planer for det videre forløb og kan se mange muligheder i interaktionen mellem RL og SL.

  Hvis nogen skal have noget lavet i secondlife kan jeg varmt anbefale Niels da han har flere kompetencer som viser sig nyttige i et udviklingsarbejde.

  (NB: Jeg er tidligere udviklingschef i et software firma, så jeg ved hvad jeg taler om).

  Jacob Strachotta
  // http://slurl.com/secondlife/Wonderful%20Denmark/141/109/22

Skriv en kommentar