En online notesbog

Solnedgang ved Brabrand Sø

marts 25th, 2012. Kategori: Foto

Tur til Brabrand sø d. 23. marts for at fotografere solnedgang og nymåne over søen. Det meste af dagen var Århus dækket af havgus, og først ved 15-tiden fik solen brændt tågen væk. Efterhånden som solen mistede sin magt sidst på eftermiddagen begyndte disen at lægge sig over Brabrandsøen igen, og månen kom desværre aldrig frem.

Men det tågede vejr gjorde lyset meget stemningsfyldt, og jeg fik en del forskellige solnedgangsbilleder i kassen.

Aftenstemning ved Brabrandsøen

Solen er endnu for stærk til at komme med på billedet med her ca. 15 minutter for solnedgangen begynder disen at tage til, og lyset blive meget varmt.

Aftenstemning Brabrand Sø

 

Solnedgang over Aarhus Å

Lidt senere et blik op ad Aarhus Å og ud på Brabrandsøen. Jeg har tilføjet lidt hjemmefusket HDR effekt ved at lysne forgrunden og mørkne skyerne en anelse. Skyerne er så forøvrigt ikke skyer, men havgus, der kommer krybende tilbage efterhånden som solen mister magt.

Solnedgang Aarhus Å

 

Solnedgang over Brabrand Sø

Så er det lige før solen er helt opslugt af den tiltagende dis. Det giver nogle meget fine og sarte farver ud over Brabrand Sø.

Solnedgang Brabrand Sø

 1. 4 Responses to “Solnedgang ved Brabrand Sø”

 2. By Toke Eskildsen on mar 25, 2012

  De tre billeder fungerer rigtig godt sammen med farverne, fordi de er så forskellige. Min favorit er nok det første – jeg er en sucker for den der effekt med at der kommer ensfarvede planer i baggrunden (ringe lommekameraudgave af hvad jeg mener på http://ekot.dk/dagbog/pic/2009-03/20090320_0721_2_TaageKraftvarmevaerk_E.html). Desuden er der den nydelige lille detalje med de to andefugle i forgrunden. Kompositionen fungerer også rigtig godt med træet helt ovre til venstre som start på den lange tange – en klassisk tredjedelsfordeling ville næppe have virker så godt i dette tilfælde. Men Niels, din skurk! Vand er vandret! Ret op!

 3. By Niels on mar 25, 2012

  Tak ska’ du ha’. Trods forskellighederne i farve er billederne taget indenfor et kvarters interval og er alle fra broen i østenden af Brabrandsøen. Men dis og lav sol er jo en fantastisk kombination, så det er jo også nærmest pinligt at komme hjem fra fototur sådan en dag uden et eller andet brugbart.

  He he. Svært at argumentere mod at vand er vandret. Men når baggrunden er en kystlinje, der går ind i billedet vil den pga af perspektivet ikke fremtræde vandret på et foto. jeg indrømmer at det senere kan være nødvendigt at manipulere et billede, så det på fotos kommer til fremtræde vandret. selvom virkeligheden kan være en anden.

  Og når så alle de dårlige undskyldninger er fyret af, hvad er det så et billede du mener skal rettes op?

  Jeg kan så forøvrigt se at ingeniørerne har sløset med tegningerne, eller håndværkerne med vaterpasset, da de bankede det der kraftvarmeværk op i Studstrup. Eller også er det måske bare perspektivet der snyder igen. 😉

 4. By Toke Eskildsen on mar 25, 2012

  He he he. Touché! Det billede der skar i øjnene mht. vandet var det første. Det er der også en anelse ved nummer to, men så svagt at jeg ikke vil brokke over det.

 5. By Niels on mar 25, 2012

  Ok da. Har som et passende kompromis rettet horisonten op på det første billede. 😉

Skriv en kommentar