En online notesbog

Canon EOS 1100D og røde bær

februar 5th, 2012. Kategori: Foto

Jeg har lige købt et Canon EOS 1100D med et  18-55mm IS II zoom objektiv:

Super lækkert at være tilbage til et spejlreflekskamera efter 9 år med digitale kompaktkameraer.

For at billederne ikke bare skal ligge og samle støv vil jeg det næste år genoplive bloggen for at kunne dele de bedste billeder med venner og bekendte.

Her er et prøveskud fra de første dage med kameraet. Røde bær fra min forhave. Macroen på den medfølgende 18-55 IS zoomen fungerer rigtig godt og objektivets image stabilizing gør at man kan redde op til 2-3 blænder ved billeder taget på 55mm.

Røde bær

 

 1. 10 Responses to “Canon EOS 1100D og røde bær”

 2. By Toke Eskildsen on feb 6, 2012

  Yes, Niels! Velkommen tilbage. Næste skridt er at drøne ud og lægge 900,- for Canons 50mm. Du kan lige så godt gøre det med det samme.

 3. By Niels on feb 6, 2012

  Tak ska’ du ha’ Toke. Efter at have prøvet både din og Michaels 50 mm var den selvfølgelig med i den oprindelige ordre. 😉

 4. By Toke Eskildsen on feb 8, 2012

  Det glæder mig på dine vegne. Det har været default-objektivet for mig det sidste halve års tid. Det er godt nok lidt besværligt at komme nok på afstand en gang imellem, men billederne bliver bare teknisk bedre.

 5. By Niels on feb 8, 2012

  Jeg gik i første omgang efter et hus og så 50mm’eren, da jeg kunne få en gammel 18-55mm gratis. Men efter at have læst anmeldelser af den nye 18-55mm IS II valgte jeg at smide 450 kr ekstra efter objektivet. Det får nemlig fremragende anmeldser og skulle være forbedret væsentligt siden de første 18-55 kit objektiver. Både IS der skulle kunne redde op til 2-3 blænder ved 55mm, men også selv linsekvaliteten skulle være meget bedre end de tidligere udgaver.
  Og da jeg tager en del landskabsbilleder ville jeg nødig undvære vidvinkelmuligheden i zoomen. Derudover har objektivet også en ganske fin makrofunktion.
  Har du købt en nærlinse/mellemring eller lignende til din 50mm?

 6. By Toke Eskildsen on feb 8, 2012

  Jeg har både købt mellemringe og macro-glas (billigt hos DealExtreme), men jeg har ikke fået eksperimenteret ordentligt med det endnu. Mellemringene et noget besværlige da man mister blændejustering og autofokus.

  Jeg bruger skam også standard-objektivet. Det er bare sekundært.

 7. By Niels on feb 8, 2012

  Godt tip med Deal Extreme. Nærlinser er nemlig pænt dyre her i DK.

  Mellemringe har jeg aldrig brugt, men jeg har tidligere haft meget glæde af en god nærlinse. 50mm’s nærafstand er vist 45 cm så vidt jeg husker. Det kunne være lækkert hvis man kan komme ind mellem f.eks 15 og 30 cm med en enkelt linse.

  18-55 zoom’en går ind på 25cm, og det er super godt i forhold til, hvad jeg er vant til fra mine Canon compact kameraer. De har begge(Powershot og IXUS) haft meget høje nærafstande.

 8. By Rene Frederiksen on feb 8, 2012

  Velkommen tilbage bag spejlet.

  Med de ord i slynger om jer her, så er jeg jo blot en lalleglad amatør (men hvad jeg ikke ved om kameraer opvejer jeg så i mængden af billeder jeg tager 😉

  Jeg har et Canon 450D fra 2008. I sommers købte jeg et Tamron 18-270 Di II VC PZD (opgradering fra et Tamron 18-200). Jeg var ganske godt tilfreds med det gamle, men fik dels mere zoom i det nye og samtidig billede stabllisator (hvilket jeg bestemt har lagt mærke til i min brug).
  Jeg ved godt det er et kompromis, men til mit brug, så gider jeg ikke slæbe rundt på forskellige objektiver afhængig af situation (har dog også en plastic-fantastic 50mm, men den rejser jeg aldrig med).

  Hvad med efterbehandling?
  Jeg skyder strotset alt i RAW.
  Jeg bruger selv Aperture og kører de fleste billeder igennem og giver dem et par småjusteringer (primært standard indstillingerne) inden de ryger på bloggen.

 9. By Niels on feb 8, 2012

  Tak ska’ du ha’ Frede. 🙂

  Jeg har hørt en masse godt om Tamrons objektiver, især de nye med billedstabilisatorer. Jeg har en kammerat, der også lige har købt en 70-300mm. Og jeg har set ham skyde skarpe håndholdte billeder med zoomen helt ude under meget vanskelige lysforhold. Tror han måske kan vinde helt op til 4 blændetrin med billedstabiliseringen.

  Aperture? Er det noget gratis MAC software?

  Jeg er selv helt nybegynder med RAW og har bare brugt Canons egen Digital Photo Professional (DPP) her i starten. Jeg er dog slet ikke i tvivl om at RAW billeder er den rette vej for mig. Super fedt at kunne justere farver etc. uden at påvirke billededata, og samtidig bare fyre alle billeder af med auto white balance og så bare justere dem efterfølgende.

  Jeg har en god ven, der sværger til Adobe Lightroom, men den har jeg desværre ikke selv.

  Jeg har også selv hurtig test Scarab Darkroom. Men det var meget kort. Den havde lidt andre muligheder end DPP men ikke flere eller bedre, så jeg er også meget interesseret i anbefalinger af god RAW software.

 10. By Rene Frederiksen on feb 9, 2012

  Aperture er Apples modpart til Adobe Lightroom.

 1. 1 Trackback(s)

 2. jan 2, 2019: Canon EOS 800D, fuglefotografi og fyrværkeri — Blog om foto, web og brugervenlighed

Skriv en kommentar