En online notesbog

Grunge design

januar 2nd, 2009. Kategori: Design

Grunge har været populært inden for design en godt stykke tid. Og grunge fortsætter tilsyneladende med at være moderne og trendy.

Især inden for de kreative områder som f.eks. musik, film og design er grunge vidt udbredt, og det er også ofte inden for disse områder at den mest rå, beskidte og rendyrkede grunge designs findes. Men diskrete grunge effekter er også blevet mainstream, og bruges i mange webdesign.

I denne artikel har jeg samlet alle mine bedste grunge ressuorcer.

Grunge tutorials

Her kan du finde en lang række grunge tutorials. De fleste tutorials er for Photoshop, men der er også enkelte Illustrator tutorials i mellem.

50 beskidte grunge effekter

40 fede grunge tutorials

Og endelig  en række række retro og vintage tutorials, hvor der også er masser af grunge inspiration at hente. Især i form af rå papireffekter og afrevne kanter.

35 vintage og retro tutorials

Flere tutorials linker til andre grunge ressourcer, som f.eks. grunge fonte og grunge teksturer, som er relevante for tutorialens emne.

Grunge fonte

Hvis du ikke gider at lave dine egne grunge effekter på teksten eller hvis du søger inspiration, kan det være en god idé at downloade nogle deciderede grunge skrifttyper.

Her er tre fede artikler der henviser til et par hundrede gratis grunge fonte.

100 gratis grunge fonte

63 gratis grunge fonte

30 ekstra grunge fonte

Grunge Brushes

En god grunge brush kan gøre hele forskellen på dit design. Ikke alle brushene er deciderede grunge brushes, men der findes masser af fede grunge brushes i mellem dem.:

500+ grunge, vintage og retro Photoshop brushes

250 splatter, spray og grunge Photoshop brushes

30 højkvalitets grunge brushes til Photoshop

Hvis du vil lave dine egne Photoshop brushes kan du her finde en tutorialder viser hvordan du gør.

Lav dine egne grunge brushes til Photoshop

Sådan roterer du din Grunge Brush i Photoshop

Når man arbejder med grunge brushes, har man ofte brug for at kunne rotere sin Photoshop brush frit. Her er et hurtigt tip til, hvordan du let roterer dine Photoshop brush.

Grunge teksturer

Teksturer er ofte vigtige for at skabe et tilfældigt , slidt og beskidt look i grunge design.

Grunge teksturer fra Texture King. Masser af beton, rust og andre grunge teksturer

Grunge teksturer fra Urban Dirt. Urban Dirt er et rendyrket grunge site med masser af beskidte grunge teksturer.

Blandede grunge ressourcer

I denne artikel kan du finde lidt af det hele. Den lægger ud med en masser eksempler på, hvordan man kan bruge grunge i webdesign, men derudover henvises også til grunge ikoner, tutorials, teksturer og grunge skrifttyper.

Grunge design inspiration og ressourcer

 1. 2 Responses to “Grunge design”

 2. By flaks on jan 28, 2009

  godt indlæg. Jeg kan se at grunge nu er blevet så mainstream at selv tv2s håndbold logo er i denne stil her disse dage…,
  jeg er lidt bange for at det kan gå med denne stil som med boligmarkedet, at det tipper over night, og det så bliver plat. Det kan være farligt hvis vi tænker projekter med launch om et halvt år… Jeg gad godt vide om den stadig sælger i USA hvor den vel opstod og også om hvordan det er gået andre grafiske stil som har været meget hypede

 3. By Niels on jan 28, 2009

  Ja. Sådan går det vel før eller siden for alle modefænomer. Mode i webdesign er ingen undtagelse.

  Et andet friskt eksemple er alle glaseffekterne, der var rigtig hotte for et par år siden. De er ved at forsvinge langsomt igen. Eller er måske ved at finde et mere naturligt leje.

  De bedste ting fra disse modefænomerner har en tendens til at overleve lidt længere. Diskrete glaseffekter, diskrete grunge effekter etc.

Skriv en kommentar